De gitaartovenaars van deze wereld kunnen zich weer verheugen, want Walter heeft onlangs een tweede gitaar onder handen genomen.

Deze ingreep is vrijwel hetzelfde als de vorige, dus lees hieronder wat hij precies heeft gedaan:

1.) Alle originele schakelaars, potentiometers, en bedradingen verwijderd.

2.) Elektrobeveiliging toegevoegd aan de behuizing (déjà vu…).

3.) De schakelaar vervangen door een Schaller “E” Megaswitch, de volume potmeter vervangen door een Stewmac 500k onderdeel op de plek van waar eerst de toonregelaar zat, de zadels vervangen door Graphtec String Savers,…en ook deze keer de toonregelaar NIET terug geplaatst.

4.) De toetsen met citroenolie geolied.

Het klinkt misschien gek, maar deze upgrade was aanzienlijk veel moeilijker dan de vorige, ondanks het feit dat de procedure in beide gevallen bijna hetzelfde was. De behuizing van deze gitaar is veel kleiner dan die van de vorige gitaar. Omdat deze gitaar geen slagplaat heeft zit alle elektronica op elkaar gepropt in de behuizing. En er blijft dan niet veel ruimte over. Hieronder kun je stap voor stap zien hoe dit in zijn werk gaat:

A.) Het is moeilijk om deze gitaar te duiden. Oorspronkelijk was het een Ibanez rg7321, maar veel van de hardware is vervangen. Nu heeft het Schaller locking tuners, een Blaze 7 in de gitaarhals positie, en een D-Sonic 7 in de brug positie. Alle gitaren die Walter gebruikt zijn voorzien van Dimarzio Cliplock locking straps.
B.) Wanneer je de gitaar op zijn kant legt kun je de controleholte (of behuizing) goed zien. (De behuizing is het lichtzwarte gedeelte iets boven het midden van de gitaar.) Op de achterkant van zijn gitaar heeft Walter met lichtgevend plakband het woord “applaus” geschreven in het Japans. Volgens hem is dit hilarisch en zo af en toe klapt hij na afloop van een show zijn gitaar om en laat hij het aan iedereen zien.
C.) Wow, die behuizing is wel HEEL erg klein! Laten we snel de oorspronkelijke elektronica eruit gaan halen.
D.) We zijn er bijna!
E.) Hier kun je zien hoe we de eerste elektronische beveiligingstape hebben aangebracht. Dat is de gouden strip in het midden van de behuizing. Nu is het een kwestie van doorgaan totdat de hele behuizing is bedekt.
F.) Mooi! We zijn klaar met de elektrobeveiliging. Tot nu toe gaat alles goed!
G.) Binnenin de gitaar hebben we voorzichtig de nieuwe potmeter, schakelaar, pickup geleiders en aarde gesoldeerd.
H.) Nu is het tijd om de zadels te vervangen. Omdat dit de gitaar is die Walter meestal gebruikt tijdens live optredens zijn de oude zadels erg versleten geraakt!
I.) De nieuwe zadels zien er fantastisch uit en voelen erg goed aan. En omdat het dezelfde zijn als die Walter ook voor zijn andere gitaar heeft gebruikt weet hij al dat ze ook geweldig zullen klinken!
J.) Gitaarhalzen kunnen in de winter erg droog worden en om te voorkomen dat er scheurtjes ontstaan in de toetsen is het een goed idee om de toetsen goed geolied te houden. Tung-olie (ook wel Chinese hout-olie genoemd) of citroenolie zijn hiervoor erg geschikt.
Deze gitaar is klaar om te rocken! Kom naar de eerstvolgende show van Sinnocular in Kokura FUSE op 5 maart om het met eigen oren te kunnen horen!

This post is also available in: Engels, Japans